Categorieën
bouw&wonen

Waarom je goed eigenaarschap moet behouden

Multimedia auto

 

Mythe: multimedia auto’s werken niet uit zichzelf.

Feit: Zelfs antieke en klassieke auto’s hebben iemand nodig om ze te duwen.

Mythes als zou een automotor alleen kunnen starten, of alleen uit zichzelf, zijn misvattingen over hoe een auto werkt.Moderne auto’s werken inderdaad op het principe van de interne verbranding. Men moet een auto alleen zien als een verbrandingsmotor met andere kenmerken. Een automotor heeft een krukas, een zuiger en een cilinder. Kort samengevat heeft de motor een ontsteking …hier doen we rode pasta in olie, en laten we wat brandstofdamp en lucht uit het luchtfilter in de cilinder. Als de bougie een vonk maakt, gaat het hete, samengeperste gas naar binnen, de afgekoelde, verdampte lucht gaat er via de uitlaatpijp weer uit en de cyclus begint opnieuw.

De theorie gaat uit van het feit dat je een auto niet zomaar kunt ‘aanzetten’. De motor heeft lucht nodig om de brandstof te verbranden. De theorie zegt ook dat lucht en brandstof samen gemengd niet kunnen branden zonder een vonk. Samenvattend kan dus worden gesteld dat dieselbrandstof alleen niet de vonk kan leveren die nodig is om een brandstof-luchtmengsel te doen ontbranden. Het is waar dat in de praktijk de verbrandingskamers niet groot genoeg kunnen zijn en het mengsel van brandstof en lucht niet heet genoeg kan zijn. Maar als je de vereiste vonk kunt leveren, zal de auto functioneren volgens de wetten van de thermodynamica.

Denk aan een houten wiel en een fiets waarbij de gassen worden opgetild met de kracht van de fiets, maar de gassen zijn niet stabiel genoeg om hun beweging voort te zetten. Er is een vonk nodig om de cyclus van de motor op gang te brengen en er is een elektrische vonk nodig om de cyclus voort te zetten. In beide gevallen is een bougie nodig.

De bougie is een apparaat met een cilindrisch ontmoetingspunt en een ijzeren middenkap. Het ontmoetingspunt is er om de ontstekingsbronnen voorrang te geven. De ijzeren tussenkap is er om de bougie te beschermen en helpt bij het vergroten van de elektrische output van de vonk. De efficiëntie van de ontstekingsbronnen hangt af van hoe het apparaat is ontworpen en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Gewoonlijk wordt de efficiëntie van een bougie beoordeeld aan de hand van de ontstekingskwaliteit en de piekcilinderdruk. Een hoger rendement wordt in verband gebracht met goed opgeleide onderdelen en een lager rendement met een niet goed opgeleid ontmoetingspunt en overtollige onderdelen. De efficiëntie staat ook in verband met de maximale paardenkracht. Bougies zijn ontworpen om uiterst efficiënt te zijn bij het verstuiven van mengsel.(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});Een elektrische bougieDraadloze ontsteking is ook een bougie die gebruik maakt van batterijen als een bron van elektriciteit, in plaats van perslucht. Dit is een echt efficiënte bougie die sterk verbetert de totale brandstofefficiëntie van de motor. Bougies zijn ontworpen om echt te werken op een hoog voltage om de hoeveelheid compressie te maximaliseren. Bougies worden gebruikt in high-performance instellingen (boven 2500 ampère), in het geval van maximale compressie, om echt gebruik maken van de hoge spanning situatie om echt te draaien een krachtige motor. Bougies zijn een onderdeel dat geen echte motor is met een bewegende motor of apparaat met een krukas. Zij zijn een onderdeel voor een cilinder waarop een condensator kan condenseren om koellucht te produceren. Bougies condenseren de lucht en schieten dan (via een naafcarburateur of een vlotter aan de basis van de bougie) de samengeperste condensorlucht in de cilinder. Dit is een onderdeel van de compressieslag. Zoals eerder gezegd bevatten moderne motoren grote hoeveelheden olie en nadat de olie door de nokkenas is gecirculeerd, begint deze dikker te worden. Wanneer de olie met hoge snelheid in de cilinder terechtkomt, begint zich een toestand te ontwikkelen die stanglagers wordt genoemd. Het stanglager is een zeer noodzakelijk onderdeel omdat het de olie transporteert en de beweging van de nokkenas mogelijk maakt. Dit betekent minder wrijving en een langere levensduur van andere onderdelen.

Een andere reden waarom u goed eigenaar moet blijven, is om defecten te voorkomen. Het wordt sterk aanbevolen om de motorolie elke 3000-5000 mijl te verversen om uw motor te beschermen tegen vreemde stoffen. Motorolie zorgt ervoor dat motoronderdelen niet slijten en dat er geen lekkages ontstaan. Olie doet alles voor uw auto. Het koelt de motor, en voorkomt ook dat er vreemde stoffen in komen.

De vorm van een bougie onderzoeken is het beste wat u kunt doen als u niet zeker weet of hij aan vervanging toe is. De spleet in de cilinder moet consistent zijn bij visuele inspectie. Als dat niet het geval is, dan moet u de bougies ten minste om de twee jaar vervangen.

Lees meer:

Car audio system

Actieve subwoofers focus