Categorieƫn
bouw&wonen

Hoe onderhoudt u uw houten vloer?

Houten vloeren Eindhoven

 

 

 

De vloer is een andere plaats waar u wat tijd aan moet besteden, voor en na de installatie. Houten vloer is een natuurlijk product omdat het de houten vloer eronder kan beschermen tegen langdurig gebruik en zelfs krassen veroorzaakt door zware meubels, huisdieren enz.

Hoe lang denkt u dat uw houten vloer er goed uit blijft zien? Meestal zo’n 5-6 jaar. Hoe vaak moet u een jaarlijkse onderhoudsbeurt uitvoeren? Dat hangt af van uw woonomgeving en hoe vaak u naar uw huis gaat. Afhankelijk van uw woonomgeving, kunt u ervoor kiezen meer of minder onderhoud toe te passen. Bovendien kan het een leerproces voor u zijn, als u de kwaliteit wilt behouden en wilt leven, moet u werken aan uw houten vloer, en dergelijke residentiĆ«le vloerbedekkingen. Het kost veel tijd om veel te leren, maar het resultaat voor het is bevredigend en je zult een goed uitziend interieur hebben.

Wanneer u hardhouten vloeren en parketvloeren in uw huis laat leggen, is het meestal aan te bevelen om ze de eerste maanden regelmatig in de was te zetten of zelfs een vervangende olie aan te brengen en daarna om de paar jaar. Meer aandacht voor uw houten vloer / parketvloer:

– Allereerst, de belangrijkste behandeling voor houten vloer, de was, polijsten, olie is zeer belangrijk in het onderhoud van de houten vloer, om de vlekkeloos schoon en glanzend te houden.

– Als uw vloer is afgewerkt met opgerold vinyl of mat, is de aanbevolen methode het gebruik van de stofzuiger met, opzetstuk spray en vervolgens een vochtige dweil om al het vuil te verwijderen. Het is waarschijnlijk dat, als u geluk heeft, er geen vuil zichtbaar is.

– Vermijd ook dat scherpe voorwerpen krassen op uw vloeroppervlak maken. Het maakt niet uit of u een parketvloer of een houten vloer hebt, want alle materialen hebben de neiging om krassen te maken als er water in komt.

– Bovendien is het nuttig als u ten minste eens in de tien jaar een nieuwe waslaag of olie op uw houten vloer aanbrengt, als u een donkere houten vloer hebt.

– Er zijn ook vele andere manieren om uw vloer perfect en onderhoudsvriendelijk te houden. Zo is het aan te raden om meubels uit de ruimte te verwijderen als u ze niet gebruikt, om te voorkomen dat stof zich ophoopt. U wilt ook uw meubels stofzuigen en onderhouden, zodat er zich geen stof ophoopt tussen de bekleding en de houten vloer. Daarnaast is het ook handig, u verkoopt het op het moment dat u een nieuwe set meubels koopt.

lees meer:

Vloer schuren Rotterdam

Vloeren laten schuren